Каква е формулата на успеха?

Първо не съм добър по математика или физика, но знам че успеха е игра на цифри.
Защо цифрите са имат значение?
Цифрите са от значение, независимо каква е целта ти. Да станеш спортист или бизнесмен който продава продукт. Крайният резултат винаги е в цифри. На края единственото нещо което ни интересува е крайният резултат. Понякога едно или две те делят от това да бъдеш милионер. Делят те от това дали ще живееш посредствено или ще изживееш мечтите си. Може би едно или две те делят от това да имаш хубав семеен живот или да имаш мечтаната работа, заплата, къща, кола, жена и т.н. ДА толкова е малка разликата. Много често ти си на една цифра от мечтата си.
Каква е формулата ?
Много проста, но е толкова и ефективна. По някога най-простите неща са най-гениални. Формулата е следната:
Отделеното време + Броят на действията в посока на целите си = прогрес
Това е ! Нищо повече !
Нека разшифроваме като в гимназията 🙂
Първо Броят на действията :
Колкото повече действия предприемеш толкова повече се приближаваш към заветната цел.
Разликата между посредственият спортист и световният шампион е няколко часа повече в тренировки на ден. Разликата между посредствения бизнесмен и милионерът е няколко продажби (или сделки) повече на ден. Разликата между посредствения работник и шефът е няколко умения в повече и т.н. Повтарям най-често това „няколко“ е едно или две. Толкова си близо.
Отделеното време:
Въпросът е как да отделиш време ?
Да видим обикновенно човек спи 8ч. на ден. Работи по 8ч. на ден. Да речем, че пътува 2ч. Остават 6ч. свободно време за себе си.
Какво изяжда времето ти?
Според една статистика средно статистическия човек гледа телевизия по над 4ч. на ден. Това прави 28ч на седмица или 2 месеца за година. Ти имаш 2 пропиляни месеца в годината. (Скоро ще напиша как медиите ни вредят) Не говоря за интернет защото времето там не винаги е пропиляно.
На края !
Ако някой каже, че не е успял да сбъдне мечтата си. Аз винаги задавам въпроса „Колко време отдели да предприемеш действия за сбъдване на мечтата си ?“. Ако си предприел нещо и въпреки това си се отказал значи не го искаш достатъчно. Трябва да опитваш отново и отново. Никой не е спечелил Уимбълдън от първия път нали така.

Вашият коментар

Блог в WordPress.com.

Нагоре ↑