Каква е тайната на успеха?

Какво е успех !
Това е всичко към което се стремим. За това живеем. За това се борим. Честно казано опитах се да измисля някакво определение на „успеха“, но неможах. За всеки е различно. А и не можеш да сложиш в рамки нещо което е безгранично.
Какво не е успеха ?
Успеха не е крайна точка. Няма да ви дадат купа, пръстен или медал за успеха (освен ако не сте спортист). Успеха е ежедневна борба която води към прогрес. Ден след ден насочени усилия и фокус към прогрес. Няма как да усетиш успеха. Той просто се случва от самосебе си.
Успеха не е някаква голяма проява на смелост или голяма крачка към „медала“. Това са ежедневни малки действия или навици. Те са толкова малки, че е лесно да ги пренебрегнеш (за навиците може би ще отворя нова тема).
Каква е тайната на успеха?
За успеха няма тайни заклинания, няма тайни мисловни вълни или ментални техники (освен ако не си джедай), няма никакви скрити материяли по въпроса. Няма никаква тайна. Всичко се свежда до ежедневна здрава работа по целите си. Нищо повече, нищо по-малко.
За успеха няма почивен ден, няма пряк път и няма как да измамиш.
Няма пряк път към успеха, трябва да извървиш целия път колкото и да е неприятен. Ако опиташ да си съкратиш пътя много бързо ще се озовеш от там където си започнал. Няма как да измамиш по пътя, защото по този начин мамиш единствено себе си . Както и няма как да си вземеш почивен ден, защото това са твоите цели твоят живот. За тези цели се борят и други хора това означава че им даваш предимство.
Успеха за всеки означава различно нещо ! Каквото и да означава за теб, аз съм тук за да ти помогна именно за това правя този блог. Горе в информациятя съм дал e-mail за контакти. Ще се радвам да помогна!
Какво е за теб успехът ? (напиши като коментар)

3 thoughts on “Каква е тайната на успеха?

Add yours

  1. Постигането на успеха не е свързано само с работа. То е също така свързано и с твоите заложби, със ситуацията (да се разбира иконимически и политически) и с познанията ти. Не винаги успехът се постига единствено с труд!

    Помощ за постигане на успех много рядко се получава, като ти се дават общи приказки. Такава е тактиката на една съвременна прослойка хора, които те учат на предприемачество. Не, няма нужда от тези празни приказки, които най-често и ти бъркат в джоба.

    Трябва да се фокусираш да станеш специалист по нишата в която ще търсиш успеха. Виж там да искаш помощ и знания – определено точно това ти трябва!!!

    Надявам се настоящия блог да се фокусира върху съществените страни на успеха, а не върху празни приказки. Няма обща рецепта за успех. Ако искаш да си добър художник или да си добър производител на коли – при двете ситуации трябва да развиваш коренно различни умения!

    Харесвам

Вашият коментар

Създаване на безплатен сайт или блог с WordPress.com.

Нагоре ↑